MAHABBAH DAN UKHUWWAH ITU INDAH

Assalamualaikum W.B.T
Terima kasih atas kesudian singgah ke laman ini. Laman ini adalah wadah untuk saya mengungkapkan informasi, berita, aktiviti yang berkaitan Pertubuhan Pendidikan Ad-Deeniyyah untuk dikongsi bersama para pembaca.

Saya mengalu-alukan sebarang penulisan,wacana pemikiran dan cetusan minda daripada anda untuk dijadikan bahan renungan dalam Jurnal Abadi Ad-Deeniyyah. Wassalam
Followers

Monday, February 15, 2010

Pengajian di Ad-Deeniyyah


Assalamualaikum wbr

“Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih, Maha Penyayang”

*DEEN......"denotes the faith, beliefs and practices and teachings adhered to by Muslims individually and collectively as a community and manifesting itself altogether as an objective whole as the Religion called ISLAM".

..... "menggambarkan kepercayaan, keyaqinan (pandangan hidup) dan amalan (perjuangan, cita-cita) dan ajaran yg diikuti dan ditaati oleh setiap individu Muslim dan seluruh ummah dan dizahirkan bersama sebagai satu agama / cara hidup yang dinamakan ISLAM"

Petikan dari buku PROLEGOMENA- Prof Syed Muhammad Naquib Al Attas

Alhmdulillah pengajian di Ad-Deeniyyah telah bermula pada 4 Januari 2010. Semakin sibuk pada awal tahun apabila Majlis Aqiqah dan Bayan Ad-Deeniyyah telah diadakan pada 30 Januari 2010. Budaya Islam yang ditunjukkan seharusnya bergerak dengan menjadikan sirah Nabawiyah sebagai landasan dan platform kehidupan manusia sejagat.

Saya memohon sahabat-sahabat yang singgah di Jurnal Abadi Ad-Deeniyyah ini jika berpeluang ke Meru, Ipoh ziarahlah di Ad-Deeniyyah untuk mengutip rintisan perjuangan Nabi SAW dan para sahabatnya agar dapat dijadikan panduan kehidupan di dunia hinggalah ke akhirat.
Alamat:
AD-DEENIYYAH

NO 48, PERSIARAN BUKIT MERU 11,

MERU HEIGHTS, 30020 IPOH,

PERAK DARUL RIDZUAN
No comments:

Post a Comment